Hyppää sisältöön

Täältä löydät vastauksia usein askarruttaviin kysymyksiin. Autamme mielellämme myös muissa asioissa, joten ota rohkeasti yhteyttä!

Selaa alas ja löydät kaikki ohjeet näytteilleasettajille.

Finnrestalla on anniskeluoikeus koko Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen alueella, joten kaikkien omien alkoholijuomien tuominen tai nauttiminen messualueella on kielletty. Osastoilla saa tapahtumajärjestäjän luvalla ammattitapahtumissa tarjoilla alkoholia, kun se on tilattu Finnrestalta. Anniskeluviranomaisilta saamamme ohjeistuksen mukaisesti takavarikoimme messuosastoilta löytyvät ”omat tuotteet” tapahtuman ajaksi.

Finnresta on vastuussa kaikesta Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa tapahtuvasta toiminnasta elintarvikkeiden parissa. Osastoilla saa tarjoilla elintarvikkeita maistiaisina ja asiakastilaisuuksissa.

Erillistä selvitystä ja vastuuvapautuslomaketta ei tarvitse täyttää, kun tarjoiluista ja toimituksista vastaa Finnresta.

Tapahtumien aikana tehdään tarkastuksia myös osastoilla. Annamme mielellämme lisäohjeistusta asioissa.Lisätietoja: asiakaspalvelu@finnresta.fi.

Alkoholin anniskelu

Finnrestalla on anniskeluoikeus koko Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen alueella, joten kaikkien omien alkoholijuomien tuominen tai nauttiminen messualueella on Suomen alkoholilainsäädännön mukaan rangaistava teko. Anniskeluviranomaisilta saamamme ohjeistuksen mukaisesti takavarikoimme messuosastoilta löytyvät ”omat tuotteet” tapahtuman ajaksi. Annamme mielellämme lisäohjeistusta asiassa.

Osastoilla saa tapahtumajärjestäjän luvalla ammattitapahtumissa tarjoilla alkoholia, kun se on tilattu Finnrestalta.

Elintarvikkeet

1. Oikeanlaiset tuotteet. Messuosastolla ei tulisi käsitellä raakaa lihaa. Kaikki elintarvikkeet on hyvä esikäsitellä valmiiksi ennen messuja (kypsentää, pilkkoa ym.), jolloin paikan päällä jää tehtäväksi vain kuumennus tai tarjoilu. Tämä myös säästää aikaa messutapahtumassa.

2. Oikeat säilytys- ja tarjoilulämpötilat. Kylmä kylmänä (yleensä alle +6oC), kuuma kuumana (yli +60oC). Ei helposti pilaantuvia tuotteita (esim. kylmät ja lämpimät liha- tai maitotuotteet, sekä kasvisruoat) huoneenlämmössä tarjolle, kylmät tuotteet voi tarjoilla esim. kylmävaraajien päältä ja lämpimät lämpöhauteesta. Tuotteiden säilytykseen on hyvä varata vähintään kylmälaukut, mielellään kylmiöt. Kylmälaukuissa ja kylmiöissä tulisi olla lämpömittarit. Lämpötiloja on hyvä mitata ja kirjata säilytyksessä vähintään kaksi kertaa päivässä. Muistathan huolehtia kylmäketjusta myös kuljetuksissa.

3. Pisarasuojaus. Jos pisteessä valmistetaan, annostellaan tai kootaan asiakkaille tarjottavia maistiaisia, kannattaa valmistuspiste suojata esim. pleksillä tai niin, että valmistus tapahtuu kaukana yleisöstä.

4. Käsienpesupiste. Messukeskuksen omien sosiaalitilojen lisäksi jokaisesta myyntipisteestä, jossa käsitellään helposti pilaantuvia tuotteita, tulisi löytyä käsienpesupiste: vähintään hanallinen kanisteri, nestesaippuaa ja paperipyyhkeitä. Jos tarjolla on pelkkiä kuivaelintarvikkeita, makeisia tai kahvia, riittää käsiendesinfiointiaine. Ruokaa käsittelevien henkilöiden tulee käyttää tartuntatautien leviämisen välttämiseksi vain elintarviketoimijoille varattuja käymälöitä, ei yleisiä asiakaskäymälöitä.


 5. Maistatus. Maistatettavat tuotteet tulee pilkkoa valmiiksi muualla kuin messupaikalla ja annostella kerta-annoksiin. Maistatuksessa tulee varmistaa, ettei asiakas itse pääse ottamaan tuotteita. Maistattaja antaa kerta-annoksen asiakkaalle ja on varustautunut hanskoilla ja maskilla tai visiirillä. Kertaalleen käytetyllä välineellä (esim. hammastikku) ei voi ottaa uutta maistiaista. Maistiaisia ei myöskään kannata pitää valmiina suurta määrää kerralla.

6. Ottimet. Ruoanottimia, leipä- ja voiveitsiä sekä elintarvikkeiden suojana olevia liinoja tai suojakupuja on vaihdettava useamman kerran päivän aikana. Myös kertakäyttöottimia kannattaa suosia. Muistahan puhdistaa myös elintarvikepakkauksien pinnat, joihin asiakas koskettaa (esim. öljy- ja maustekastikepullot).

7. Jätteet. Messuosaston jäteastiat tulee muistaa tyhjentää säännöllisesti.

8. Myynti. Ei ole sallittua.